• Zima, zimička

          • V materských školách je pobyt vonku súčasťou denných činností. Pobyt vonku plní okrem pedagogickej a rekreačnej aj významnú zdravotnú funkciu.  Hry vonku a vychádzky sú dôležité pre zdravie každého dieťaťa. Pohyb na čerstvom vzduchu prináša deťom len samé pozitíva. Deti, ktoré sú pravidelne a po celý rok vonku, majú kvalitnejšiu imunitu, sú otužilejšie, lepšie znášajú výkyvy teplôt, sú odolnejšie a menej často podľahnú rôznym infekčným ochoreniam.

            V našej materskej škole využívame na pobyt vonku takmer každé počasie. Výnimkou je len víchrica, prudký dážď, teploty pod -10 °C, nadmerné znečistenie ovzdušia. Z toho vyplýva, že pobyt vonku sa uskutočňuje každý deň s výnimkou nepriaznivých klimatických podmienok. Aj počas zimného obdobia ponúkame deťom rôzne športové činnosti, predškoláci absolvovali lyžiarsky výcvik, snehovú prikrývku využívame na rôzne hry, spúšťanie sa na sklzákoch, boboch a ponúkame deťom vyskúšať si aj bežkovanie.

            Každá hodina strávená niekde vonku, kde nie je príliš veľa smogu a prachu, je doslova dar pre zdravie nielen dieťaťa ale každého človeka. Tak hurá von!

        • KARNEVAL
          • KARNEVAL

          • Oznamujeme rodičom, no najmä deťom, že 02.02.2023 /štvrtok/ sa v dopoludňajších hodinách v materskej škole uskutoční KARNEVAL. Prosíme rodičov, aby deťom  ráno  v deň karnevalu priniesli  masky. Pani učiteľky  deťom pomôžu masky obliecť. Tešíme sa na fašiangovú zábavu.

          • Lyžiarsky výcvik predškolákov

          • Tohtoročná zima nám umožnila v termíne od 16.01. do  20.01.2023  zrealizovať lyžiarsky výcvik s predškolákmi našej materskej školy v lyžiarskom stredisku Zuberec – Janovky,  pod dohľadom skúsených inštruktorov z lyžiarskej školy a ochotných rodičov. Tí skúsenejší malí lyžiari išli na vlek, kde si zdokonaľovali svoje lyžiarske zdatnosti  na zjazdovke, a naši začiatočníci si užívali svah v lyžiarskej škôlke,  kde sa učili základné postoje na lyžiarskom koberci a postupne zvládali prvé lyžiarske krôčiky. Deti boli úžasné, húževnaté, nadšené a šťastné.  Týždeň ubehol ako voda, lyžiari sa zdokonalili v lyžovaní, nelyžiari sa naučili lyžovať a pohybovať sa na snehu. Posledný deň zožali veľký potlesk, diplom a sladkú odmenu, aj keď najväčšou odmenou im bol zdraviu prospešný pobyt na čerstvom vzduchu. Veľké ďakujem patrí  Gabike Harmatovej z turistickej ubytovne Pod Grápou za poskytnutie priestorov na prezúvanie detí a úschovňu lyžiarskej výstroje, inštruktorom lyžovania  a lyžiarskemu stredisku Janovky za výborné podmienky a starostlivosť o naše deti  počas výcviku, Tiborovi Šenkárovi a Gabike Šenkárovej  za zabezpečenie pitného režimu pre deti,  rodičom za pomoc pri prezúvaní, ale aj za povzbudivé návštevy svojich detí na lyžiarskom svahu. Vďaka patrí aj p. učiteľkám za organizovanie lyžiarskeho výcviku, nepedagogickým pracovníkom za výpomoc a Obecnému úradu Zuberec za finančný príspevok. Všetci  sme tak spolu prežili krásny a nezabudnuteľný týždeň  plný detskej radosti, smiechu, zážitkov a nových poznatkov a skúseností na ktoré deti určite nezabudnú.

             

        • ÚHRADA ZA POBYT V MŠ
          • ÚHRADA ZA POBYT V MŠ

          • ROSÍME RODIČOV, ABY SI DO 11.012023 (STREDA) UHRADILI V TRIEDE PRI PANI UČITEĽKÁCH PRÍSPEVOK ZA POBYT V MŠ 15 €  ZA MESIAC JANUÁR.       

            Predškoláci neplatia. 

            V PRÍPADE, ŽE DIEŤA V MESIACI JANUÁR NENASTÚPI DO MATERSKEJ ŠKOLY JE POTREBNÉ TO NAHLÁSIŤ PANI UČITEĽKÁM V TRIEDE, KTORÚ DIEŤA NAVŠTEVUJE NAJNESKÔR DO 11.01.2023.